forum.mehmetatli.com

mehmetatli.com

Mehmet ATLI dinleyicileriyle buluÅŸuyor...

Zaman: 06 Eyl 2010, 05:32

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Milliyet Sanat Mart 2009 Mehmet ATLI Röportajı
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2009, 13:41 
moderator
Kullanıcı avatarı

Eklenti:
syf11.jpg
syf11.jpg [ 421.61 KiB | 1051 kere görüntülendi ]

Eklenti:
syf22.jpg
syf22.jpg [ 458.32 KiB | 1046 kere görüntülendi ]

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Milliyet Sanat Mart 2009 Mehmet ATLI Röportajı
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2009, 18:14 
Acemi

hocam büyük müzisyensin vesselam.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2009, 02:35 
Acemi

Mehmet Atlı sizinle tanışıklığımız şöhret kelimesini burda kullanmak ne kadar akılcı bilmiyorum ama şöhret olmadığınız zamanlara denk gelir efendim...
Yani uzun yıllardır takipçinizim ve amiyae tabirle severek ve beğenerek dinliyoruz...
Şu an aşağıda bi konuda belirteceğim hususu yine klişe ve çizgisini aşamamış statükocu bir kürdün tümceleri olarak değerlendirme ihtimalinize dahi karşın belirtmek durumundayım ki ;
bahsi geçen röportajda kürt sorununu saltık bir modernleşme sorununa indirgemenizi tamamen birtalihsizlik olarak addediyorum ve yorumlara açık olmak kaydı ile başkada hiç bi şey demiyorum...
SElam ve saygılar...
Esen kalın...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 12 Haz 2010, 22:26 
Acemi

Milliyet gazetesi sanat ekinde çıkan roportajı çok beğenerek okudum. Bu sitenin önemini böyleikle daha iyi anladım. Çünkü benim o roportajı medyadan okuma ihtimalim zayıf, ama site sayesinde buna kavuştum. Roportajdaki Mehmet Atlının yeni albümü hakkındaki düşünceleri, çok ilgi çekici, albümlerin cazibesini artıyor. Hele "wenda" ile ilgili olanlar...gerçekten yorumsuz olmazdı. Ben Mehmet Atlı için hep bizden biri ddiyorum, ama sanatta ve duygularda bizden daha beri biri, çünkü o, hayatta yaşadıklarımızı, acı, heyecan ve özlemlerimizi işliyor. Bizim konuşmaya çekindiğimiz düşüncerimizi, serüvenlerimizi ve içimizde tarif edemediğimiz acı ve sorunlarımızı ayrı atmosferde ortaya seriyor. Sanatçının duyguları çok iyi anlatabilmesi ve düşünceleri ortaya koyması-tartışmaya açması için yüreğinin büyük olmasının gerekliliği işte burda ortaya çıkıyor.

Bu yuvarlak lafları şunun için yaptım;toplumda sesi çok çıkanlara baktığımız zaman siyasetçilerin sesi daha çok gür çıkıyor. Ama ben sanatçıların seslerinin samimiyetine daha çok güveniyorum. Tabi ki sanatçı tanımının çerçevesinde kalanlar, yukarda baksettiğim özelliklere sahip olanlar için kullanıyorum. Sanatçının, siyasetçiden en belirgin farkı duygusal ve düşünsel bağımsız olması, içindeki sesi daha çok ön plana çıkarmasıdır. Mehmet atlının "kürt sorunu" yorumunun modernleşme ile ilişkilendirmesini bu çerçevede değerlendiriyorum. Bu sorunu sadece bu boyuta indrigemediği zaten anlşılıyor.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz