gelawej yazdı:
bu soruya nasıl cevap verebilirimden ziyade albümü dinlerken neyi ve nasıl hislerle çağrışımlara gebelendiğimi söylesem daha doğru olur...Nihayet albüme ulaştım ve alıp Cd yi arşivime koyabildim.
Albümde aradığımı buldum evet,hatta aramadıklarımı da :bu çok önemli birşey çünkü aramadığınız hatta bilmediğiniz yerlerin duyguların keşfi ya da sürüklenmesi,
Amede gittim 10 günlüğüne evin avlusuna çıktım çayım elimde ve gökte ay varken o anda wenda'yı dinlemem gerektiğini hatırlatması bu atmosferin şarkıyla özdeşleşmesi oldu bir nevi,eser artık size o atmosferi hatırlatıyor ya da başka deyişle eserle hatrılamaya başlıyorsunuz artık o anı...Yine otobüste yolculukta ya erê ya na yı dinlerken arkamda birşey mi bıraktım acaba diye hisleniyorsnuz ve peşinizdeki ya da kesin çizgilerle ayrılmaya mahkum olan herşey artık o şarkıya ait oluyor şarkı aidiyeti alıyor payına.Kısacası albüm bir içyolculuğu içedönüş ,bir dost gibi tıpkı herşeyi duyup sizinle konuşmaya hazır..
Mehmet Atlıya ne şekilde teşekkür edebilirim bilmiyorum,Ama röportajlarından okuduğum kadarıyla ve onun bakış açısına göre diyebiliirm ki:
Albümünüz,albümleriniz emin ellerde dinleniyor ,eserlere işlediğiniz duyguları ,duygulara kattığınız anlamı anlayabiliyorum.
Bana en sevdiğiniz kürt sanatçısı dediklerinde artık daha sağlam şekilde artık Mehmet Atlı diyebiliyorum.
Zor spas jı bo her tişt u albuma nu.
arkadaş gerçekten mükemmel özetlemiş.mehmet atlı wenda albümünde kendi adıma konuşayım şarkılarının içine gömülüyorum resmen yaşıyorum şarkılarını.müzik ve sözler özellikle müziklerle kelimelerin anlamlarını mükemmel bir şekilde harmanlamış ve dinleyicilerini bir süreliğine düş yolculuğuna çıkartıyor.
mehmet atlı emin ol sanatın emin ellerde.kirletmeyeceğiz ...